Alex Hales varnar England: Ge inte Sri Lanka en sniff i Test andra dagen

Alex Hales har sagt att England inte får ge Sri Lanka “en sniff” i fredags morgon session efter hans karriär-bästa 71 inte ut, allierad med en obesegrad 54 från Jonny Bairstow, räddade en regn-påverkad första dagen på Headingley. </Parets obrutna ställning på 88 i 21 övertagningar tog Alastair Cooks sida till 171 för fem vid den tidpunkt som duschar Unibet torkade ut på kvällssessionen, efter att ha blivit inlagt av turisterna under molnigt sken och rockade av tre wickets från debutant Dasun Shanaka.

“Det är delikat just nu och den första timmen kommer att forma spelet”, sa Hales, som slog 12 fours i en vaksam innings på 154 bollar när han gick förbi 60 han gjorde i Cape Town under sin jungfru serie mot Sydafrika över vintern. Jonny Bairstow och Alex Hales leder England rally efter Sri Lanka strejk Läs mer

“Om vi ​​kan komma igenom morgonen utan att förlora några skaltor kommer det att stå vi är bra men ger dem en sniff och de kommer att vara över oss.Det sätt på vilket Jonny attackerade sig var strålande. Det var konsekvent swing mest av dagen, lite nibble och Unibet vadslagning på nätet studsa så jag var tvungen att ta mig in. Jag är glad att komma igenom det men det är bara början. “På Bairstow, vem var positivt glödande i form på sin hemmamarknad och framgångsrikt vred ett lbw-beslut på 40 utanför bowling av Sri Lanka kapten Angelo Mathews, sade Hales: “Han har varit lysande, har han inte?” naturligt betyg på en strejkhastighet på 70 eller 80 och på en ton så var det ganska tufft men han gjorde det som ingenting. Det visar hur långt han har kommit som testcricketer.Han ser den verkliga affären. “Hales överlevde en svår första timme efter att Mathews vann kastet innan Shanaka, i Unibet mellanrummet av åtta bollar, tog bort sin öppningspartner, Cook, bakom 16-20 gånger kort av 10 000 i testcricket – och Nick Compton och Joe Root som kantas till skivorna för på varandra följande ankor, för att minska England till 51 i tre på 23: e klockan.

Den högra armmedelspacern spelar sin första cricket i England i sommar, sade: “Det är en stor ära att få Cook och Roots wickets. Vi har fortfarande en bra position. Jag är en batting all-rounder. Jag kan svänga bollen men i huvudsak är jag en batsman.

“Jag är glad eftersom det är min debut. Det fanns lämpliga förutsättningar för mig och jag är väldigt glad. När kaptenen gav mig bollen var jag Energybet nervös. I två eller tre bollar fick jag rytmen.Jag såg videoklipp från Englands batsmen och ville skola körlängden. ”

Englands 57 till tre vid lunch blev 83 för fem i 32: e över, där Hales förlorade debutanten James Vince, körde för att glida på nio, och Ben Stokes slår ett klip i mitten med 12 till hans namn. Sri Lankas Dasun Shanaka har en dag som han inte kommer att glömma mot England | Vic Marks Läs mer

Bairstow tog anfallet tillbaka till Sri Lanka med ett 60-bollhalvtusen som styrde honom över 500 förstklassiga körningar på Headingley i sommar innan skidorna klippte kortspel med 37 överskott Hales, som mötte kritik efter genomsnittet 17 i Sydafrika, tog de första två veckorna av den engelska sommaren för att vila trots att inga garantier ställdes över honom, men talade om att han hade gjort justeringar till hans spel utanför av stubben tror han kan hjälpa honom att trivas på testnivå. Den 27-årige sade: “När jag bestämde mig för att ta ledig tid, gav de mig inte något inkling [ över min plats].När jag kom tillbaka till min övning var det mycket mer intensivt och jag hade mina tankar på vad jag ville förbättra. Jag känner att jag har kommit långt. Det har visat sig rätt beslut. ”

Spelare på båda sidor hade svarta armband som ett kännetecken för respekt för offren för översvämningarna och jordskreden i Sri Lanka.

Rate this post