Masters vinner Phil Mickelson mister $ 1m over insider trading scheme

Phil Mickelson, fem-time-vinneren, har gått med på å miste nesten $ 1m som Securities and Exchange Commission hadde sagt urettferdig tjent på et tips fra en insider trading Unibet ordning utført av en tidligere bedriftsleder og en profesjonell gambler. SEC varslet kriminelle anklager i torsdag mot en gambler kalt William Walters og tidligere direktør for Dean Foods, Thomas Davis, som påstod at paret brukte innsideinformasjon om selskapet for å gjøre millioner av dollar i ulovlig aksjehandel mellom 2008 og 2012.Phil Mickelson: ‘Jeg er på rett spor og treffer skudd som jeg pleide å’ Les mer

I 2012 sier SEC at Walters ringte Mickelson, som skyldte ham Unibet penger, og oppfordret ham å handle Dean Foods lager.SEC sier at golfspilleren gjorde det neste dag og hadde en fortjeneste på $ 931 000.

Enkelt sagt, gjorde Mickelson penger som ikke var hans å gjøre, “Andrew Ceresney, leder av SECs Enforcement Division, sa på en nyhetskonferanse i Manhattan.

Mickelson ble ikke belastet kriminelt i saken. Mickelsons ledergruppe utstedte en uttalelse på torsdag som sa at han følte at han ikke hadde blitt pålagt at SEC hadde overtrådt verdipapirloven. Samtidig har Phil ikke noe ønske om å dra nytte av Unibet norsk bettingselskap noen transaksjon som SEC ser som tvilsom, “sa det.Derfor har han inngått en avtale med SEC hvor han vil returnere alle pengene han har gjort på den 2012-investeringen, sier det. Davis har allerede påtalt seg skyldig i saken og samarbeider med etterforskning, den amerikanske advokaten på Manhattan, Preet Bharara annonserte i torsdag på en pressekonferanse i New York.Walters ble arrestert av FBI i Las Vegas onsdag. Fra 2008 til 2012, sa SEC at Davis passerte Walters svært konfidensiell informasjon om Dean Foods, blant annet snakkforhåndsvisning av minst seks av selskapets kvartalsinntekter. kunngjøringer og forhåndsvarsel om Unibet avkastningen av det lønnsomme datterselskapet WhiteWave Foods Co.

I 2013 ga Davis også Walters innsideinformasjon som Davis hadde fått fra en gruppe investorer som fortrolige delte sine planer om å kjøpe lager i Darden Restaurants Inc., sa SEC.Basert på tipsene, høstet Walters ulovlige handelsgevinster og Bet365 unngikk tap på minst $ 40m, ifølge regulatorene.

SEC sa at den 8. august 2012 solgte Mickelson alle Dean Foods-aksjene Unibet han hadde kjøpt Den 30. og 31. juli ga han et overskud på rundt $ 931 000.

Mickelson var ikke på Byron Nelson Classic-feltet i Irving, Texas, hvor spillet startet torsdag morgen.

I deres uttalelse sa Mickelsons ledelsesrepresentanter at han ikke miste noen godkjennelsespakker over episoden.

Phil forstår og dypt respekterer de høye faglige og etiske standarder som selskapene han representerer, forventer sine ansatte, medarbeidere og av Phil selv. Han abonnerer på de samme verdiene og beklager ethvert utseende som han ved denne anledningen falt.Han tar det fulde Bet365 ansvaret for de vedtakene og foreningene som førte ham til å bli en del av denne undersøkelsen, sa det.

I mai 2014 bekreftet Mickelson at FBI-agenter som har undersøkt insiderhandel, spurte ham når han fullførte en runde ved Memorial Tournament i Dublin, Ohio.

Mickelson ville ikke diskutere detaljer om hans forhold til Walters, en multimillionær som eier flere golfbaner og bilforhandlere. Han ville ikke snakke om lager tips han mottok, men gjentok at han ikke gjorde noe galt.

“Derfor har jeg vært fullt samarbeider med FBI-agenter, og jeg er glad for å gjøre det i Fremtiden, også, til dette blir løst, “sa han for to år siden.

Mickelson, 45, ble innført i World Golf Hall of Fame i 2011.Han har vunnet 42 turneringsarrangementer, inkludert fem majors – tre mestere, ett PGA-mesterskap og en britisk åpen.

Mickelson har lenge hatt et rykte om å være en Bet365 innskuddsbonus odds gambler, selv om han har sagt at han skalert tilbake sin vane etter hans sønn, Evan, ble født i 2003. Den mest publiserte utbetalingen var da Mickelson og venner vant $ 560 000 på en preseason-innsats (28-1 odds) at Baltimore Ravens ville vinne Super Bowl i 2001.

Han har en historie å spille pengespill i løpet av treningsrundene. Han av og til får en gruppe spillere og caddies sammen til middag og liten innsats under NBA og NHL playoffs, og fremtredende kamper.

En talsmann for Dean Foods, basert i Dallas, sa torsdag at Davis dro av selskapets styre i fjor og er ikke lenger tilknyttet selskapet.Dean Foods sa at det samarbeider med regjeringsundersøkelsen.

Rate this post